Jumaat, 24 Jun 2011

Gian Piero Gasperini jurulatih baru Inter Milan.


Inter telah mengumumkan bahawa Gian Piero Gasperini adalah jurulatih baru berumur 53 tahun  selepas menandatangani perjanjian dua tahun di kelab tersebut melalui satu kenyataan pada hari ini.

Setelah banyak spekulasi sekitar yang akan datang, satu nota di laman web rasmi kelab itu berbunyi:

"Gian Piero Gasperini adalah jurulatih Inter baru. Pengumuman rasmi akan tiba apabila semua formaliti birokrasi selesai. Apabila ini berlaku, tarikh pengumuman kepada akhbar itu akan didedahkan.

 
"Gasperini, 53, akan menandatangani dua tahun kontrak dan dia akan bekerja bersama-sama kakitangan kelab itu, dan dengan dua pembantu baru, Bruno Caneo, dan jurulatih olaraga Luca Trucchi."

Presiden kelab, Massimo Moratti, yang sebelum ini berkata siasatan baru akan diumumkan pada akhir minggu ini untuk melahirkan keseronokan dalam perjanjian.

Beliau disahkan "kepuasan penuh dengan pilihan," dan ingin Gasperini "kejayaan membawa Inter menjadi juara dunia".

Leonardo, yang mengambil alih dari Rafael Benitez pada bulan Disember, menyebabkan Inter ke Itali Coppa dan menyelesaikan kedua tempat musim lalu, tetapi dia kini akan mengambil peranan seorang pengarah di Paris Saint-Germain.

Gasperini kembali ke latihan buat pertama kali sejak November apabila dia dipecat oleh Genoa. Beliau menang promosi dengan bekas kelabnya pada tahun 2007 beliau tunjukkan mereka kembali ke Serie A dan membawa mereka ke Liga Europa dengan kemasan tempat kelima dalam 2009.

http://www.goal.com 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...